ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Ασφάλεια κεριών

Messinian candles στις 14-01-2023
Ασφάλεια κεριών

Τα κεριά είναι ασφαλή προϊόντα, αλλά αν δεν χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια και δεν τα παρακολουθούμε καθώς είναι αναμμένα ,  υπάρχει πάντα η πιθανότητα να εξελιχθεί μια φωτιά. Οπότε συμβουλεύουμε τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στο κάψιμο των κεριών και να ακολουθούν τους παρακάτω κανόνες :

-Μην καίτε ποτέ κερί πάνω ή κοντά σε οτιδήποτε που μπορεί να πιάσει φωτιά. Διατηρείτε τα καιγόμενα κεριά μακριά από έπιπλα, κουρτίνες, χαλιά, εύφλεκτα υλικά ++

-Διατηρείτε τα κεριά μακριά από παιδιά και κατοικίδια. Μην τοποθετείτε αναμμένα κεριά σε επιφάνειες όπου μπορούν να αναποδογυρίσουν.

-Σιγουρευτείτε ότι το κερί τοποθετείται σε σταθερή επιφάνεια που αντέχει στη ζέστη.

-Διατηρείτε πάντα το αναμμένο κερί σε μέρος που μπορείτε να το παρακολουθείται. Σβήστε όλα τα κεριά όταν φεύγετε από το δωμάτιο ή όταν πηγαίνετε για ύπνο. 

-Σβήστε το κερί και αποσύρατε το όταν η φλόγα πλησιάσει τη βάση.

-Ψαλιδίστε το φυτίλι στη μέση , κάθε φορά πριν το ανάψετε. Μακριά και στραβά φυτίλια, προκαλούν ακανόνιστο κάψιμο και κάνουν το κερί να καπνίζει.

-Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε κεριά κατά τη διάρκεια διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

-Σβήστε ένα κερί αν καπνίζει και τρεμοπαίζει κατά εξακολούθηση ή η φλόγα του είναι πάρα πολύ μεγάλη. Το κερί δεν καίγεται κανονικά και η φλόγα δεν ελέγχεται. Αφήστε το κερί να κρυώσει, ψαλιδίστε το φυτίλι και ξανά ανάψτε το πάλι παρακολουθώντας ξανά την συμπεριφορά του.

 

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP