ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Ιδέες για μοναδικές χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες

Messinian candles στις 10-12-2022. Τροποποιήθηκε στις 19-01-2024
Ιδέες για μοναδικές χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες

Το Πάσχα πλησιάζει και ήδη βρίσκεστε στην αναζήτηση της τέλειας πασχαλινής λαμπάδας είτε για το βαφτιστήρι σας είτε για κάποιο αγαπημένο πρόσωπο είτε για τον εαυτό σας.

Μία υπέροχη ιδέα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει και ταυτόχρονα θα συγκινήσει είναι να δημιουργήσετε μία ξεχωριστή χειροποίητη λαμπάδα με υλικά και χρώματα της αρεσκείας σας.

Με αυτόν τον τρόπο το δώρο γίνεται πιο ιδιαίτερο και προσωπικό και δείχνετε ότι δώσατε έξτρα χρόνο, προσοχή και σκέψη για το αγαπημένο σας πρόσωπο.

Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε για να υλοποιήσετε τη μοναδική σας κατασκευή. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία και αγάπη.

Εμείς σας δίνουμε μια ποικιλία χρωμάτων σε 3 σχήματα πασχαλινών λαμπάδων τις οποίες μπορείτε να προσαρμόσετε στολίζοντάς αυτές ανάλογα με το γούστο του προσώπου που απευθύνεστε.

Η γενική ιδέα είναι να προμηθευτείτε υλικά, όπως γκλίτερ, χρωματιστές υφασμάτινες κορδέλες, τούλι, λουλούδια, σπάγκους και διάφορα άλλα διακοσμητικά ξύλινα ή μεταλλικά που μπορεί να έχετε ακόμα και στο σπίτι σας.

Μην ξεχνάτε πως έχετε τη δυνατότητα να ξεφύγετε από την καθιερωμένη στρογγυλή λαμπάδα και να επιλέξετε μία με τετράγωνο σχήμα ή και ορθογώνιο και να την ντύσετε με πολύχρωμο ύφασμα το οποίο θα κολλήσετε με κόλλα πάνω της.

Στη συνέχεια την διακοσμείτε με πεταλουδίτσες, φιόγκους, χρωματιστές υφασμάτινες κορδέλες, κουμπιά ή ό,τι άλλο έχετε στο σπίτι και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Μια πιο εύκολη, αλλά εντυπωσιακή ιδέα είναι να στολίσετε την λαμπάδα με λουλούδια τα οποία θα δέσετε με πολύχρωμες κορδέλες.

Μπορείτε επίσης να στολίσετε την πασχαλινή σας λαμπάδα με ένα παιχνίδι ή ακόμα και με τον αγαπημένο σούπερ-ήρωα του παιδιού που σίγουρα θα το ενθουσιάσει. Διαλέγουμε πάντα μέγεθος παιχνιδιού αναλογικό με το μήκος της πασχαλινής μας λαμπάδας έτσι ώστε να βγει ένα ωραίο αποτέλεσμα.

Πολύ εύκολος τρόπος και για να συνδυάσετε το μοτίβο πάνω στο κερί με την συσκευασία της λαμπάδας, εφαρμόζοντας decoupage με το ίδιο σχέδιο χαρτιού πάνω στο κουτί ή την σακούλα που θα την τοποθετήσετε.

Κορδέλες λινάτσας - δαντέλας μεμονωμένα, σε συνδυασμό μεταξύ τους ή μαζί και με απλές υφασμάτινες κορδέλες και οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό, θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ιδιαίτερα καλαίσθητες πασχαλινές λαμπάδες. 

Με καρό ,ριγέ ή πουά υφάσματα

Σε καταστήματα με είδη για χόμπι/κατασκευές, είδη δώρων κλπ. θα βρείτε έτοιμα κεραμικά στοιχεία σε διάφορα σχήματα αλλά βεβαίως είναι πολύ εύκολο και να δημιουργήσετε τα δικά σας από έτοιμο πηλό ή και ζύμη σόδας.

Είτε με ειδικά χρώματα για κεριά, αν πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη-περίτεχνη λαμπάδα, είτε με απλά ακρυλικά χρώματα, χρώματα περιγράμματος κλπ. μπορείτε να διακοσμήσετε την επιφάνεια της λαμπάδας με συγκεκριμένα σχέδια ή πιο αφηρημένες χρωματικές συνθέσεις, μετατρέποντάς την πραγματικά σε ένα χειροποίητο ...έργο τέχνης. 

Οι τρόποι για να στολίσετε μια πασχαλινή λαμπάδα είναι απλώς ...άπειροι, ανάλογα με τον χρόνο που θέλετε να διαθέσετε για μια τέτοια κατασκευή, πόσο πλούσια ή πιο απλή επιθυμείτε την όψη της, το αν προορίζεται για παιδιά ή μεγάλους 

Οι  πασχαλινές λαμπάδες που θα φτιάξετε μόνοι σας εκτός ότι είναι μια οικονομική λύση και ταυτόχρονα σας κάνει να νιώθετε δημιουργικοί.

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP