ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Ποια είναι τα φυτικά κεριά και οι ιδιότητές τους

Messinian candles στις 12-11-2022. Τροποποιήθηκε στις 18-11-2022
Ποια είναι τα φυτικά κεριά και οι ιδιότητές τους

Κερί σόγιας : Το κερί αυτό παράγεται από το έλαιον σπόρων σόγιας. Το κερί σόγιας χρησιμοποιείται από τους κατασκευαστές κεριών ως ανεξάρτητη πρώτη ύλη αναμειγμένη με άλλα φυσικά έλαια ή με παραφίνη. Ένα κερί σόγιας είναι εξαιρετικά όμορφο, και έχει τέλεια καύση .

Κερί κοκοφοίνικα : Παράγεται από την επεξεργασία φοινικέλαιου και είναι μια φυσική, πολύτιμη πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην παραγωγή αρωματικών κεριών. Το φοινικέλαιο έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την κατασκευή κεριών, το οποίο είναι η απορρόφηση υψηλότερου ποσοστού αρώματος από τα υπόλοιπα κεριά. Επίσης χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και σαπούνια.

Κερί ελαιοκράμβης : Παράγεται από την επεξεργασία του κραμβελαίου. Αυτό το κερί μπορεί να αναμιχθεί με άρωμα, εξασφαλίζοντας παράλληλα την εξαιρετική απελευθέρωσή του. Η καύση των κεριών από κερί ελαιοκράμβης είναι μεγαλύτερη από τα κεριά παραφίνης. Το κερί αυτό χρησιμοποιείται με επιτυχία για αρωματικά κεριά και κεριά σε δοχεία.

Κερί ηλίανθου : Παράγεται από ηλιέλαιο. Αυτό το κερί είναι πολύ σκληρό, με υψηλή θερμοκρασία τήξης και κρυσταλλική δομή. Στην παραγωγή κεριών, το κερί ηλίανθου συμβάλλει σε μεγαλύτερη ακαμψία και αντοχή, ενώ είναι καλός παράγοντας απελευθέρωσης και βοηθά στην ευκολότερη αφαίρεση κεριών από καλούπια.

 

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP