ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες με ντεκουπάζ

Messinian candles στις 11-01-2023. Τροποποιήθηκε στις 17-11-2023
Χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες με ντεκουπάζ

Το Πάσχα είναι μια από τις πιο αγαπημένες γιορτές. Είναι μια ευκαιρία για να συγκεντρωθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να περάσουμε όμορφες στιγμές. Επίσης, είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε το ενδιαφέρον μας, με το να προσφέρουμε δώρα. Τα μικρά συμβολικά δώρα, όπως χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες, τα κόκκινα αυγά, τα πασχαλινά κουλούρια,  τα τσουρέκια, τα σοκολατένια αβγουλάκια και τα πασχαλινά καλαθάκια, είναι αρκετά για να δείξουν στους δικούς μας ανθρώπους ότι τους σκεφτόμαστε. Ιδιαίτερα αν φτιάξεις όμορφες πασχαλινές λαμπάδες για το βράδυ της Ανάστασης, το δώρο αυτό θα εκτιμηθεί πολύ για τη συναισθηματική του αξία.  Κάθε παιδί περιμένει την πασχαλινή του λαμπάδα συνήθως από την νονά του- νονό του να είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Φυσικά δεν αρέσουν μόνο στα μικρά παιδιά οι πασχαλινές λαμπάδες, αλλά απευθύνονται και σε μεγαλύτερους. 

Πράγματι, τα δώρα που φτιάχνεις με τα χέρια σου έχουν διαφορετική αξία από τα τυποποιημένα. Επίσης όταν φτιάχνεις μόνος ένα δώρο εκτός ότι νιώθεις δημιουργικός μπορείς το φτιάξεις και ακριβώς όπως το θέλεις. Ειδικά αν μιλάμε για χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες, οι ιδέες είναι αμέτρητες για χρώματα, σχέδια και αξεσουάρ. Με μια επίσκεψη στην σελίδα μας θα δείτε όλη την συλλογή από τις πασχαλινές λαμπάδες μας. Στη συνέχεια, θα σας δώσουμε οδηγίες για να φτιάξετε χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες με ντεκουπάζ. Η τάση αυτή έχει αγαπηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό και είναι πολύ εύκολο να την υιοθετήσεις κι εσύ.

1. Αγόρασε μονόχρωμες πασχαλινές λαμπάδες  .

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να σκεφτείς πόσες πασχαλινές λαμπάδες σκοπεύεις να κάνεις δώρο. Έπειτα, πρέπει να αποφασίσεις τι χρώμα θα είναι οι λαμπάδες και αν θα έχουν σχήμα στρογγυλό , πλακέ ή τετράγωνο. Θα σου προτείναμε να αγοράσεις λευκές λαμπάδες, γιατί στη συνέχεια μπορείς να προσθέσεις έτσι κι αλλιώς το χρώμα της επιλογής σου . Τέλος, θα σου συστήναμε να αγοράσεις περισσότερες λαμπάδες από όσες χρειάζεσαι. Σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα και σπάσει μια λαμπάδα, ή το σχέδιο δε βγει όπως το ήθελες, πρέπει να μπορείς να την αντικαταστήσεις με μια άλλη. Το ντεκουπάζ σε κερί είναι πολύ εύκολη υπόθεση, αλλά πρέπει να παίρνουμε κάποια μέτρα ασφαλείας.

2. Προμηθεύσου τα απαραίτητα υλικά

Εκτός από τα κεριά, χρειάζεσαι και τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξεις τις χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες με ντεκουπάζ. Τα υλικά αυτά θα τα βρεις σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας, αλλά και στο διαδίκτυο. Οι τιμές τους είναι αρκετά χαμηλές σε σχέση με το εκπληκτικό αποτέλεσμα που θα έχεις. Οπότε θα χρειαστείς:

  • χαρτοπετσέτες ή ρυζόχαρτο σε σχέδια της επιλογής σου
  • πινέλο πλακέ
  • Κόλλα για ντεκουπάζ
  • Σταμπαδόρος για ντεκουπάζ
  • Ακρυλικά χρώματα στο χρώμα του φόντου της χαρτοπετσέτας/ ρυζόχαρτου
  • Κορδέλες, φιόγκοι, χάντρες και αξεσουάρ της επιλογής σου

3. Φτιάξε το σχέδιο

Για να πετύχεις φυσικό αποτέλεσμα στο ντεκουπάζ και να μη φαίνεται πως το σχέδιο σου είναι από χαρτί, πρέπει το χαρτί που επιλέγεις να είναι πολύ λεπτό. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιούμε ρυζόχαρτο, χαρτοπετσέτα, ύφασμα, ή και εφημερίδα. Γενικά, το ρυζόχαρτο είναι μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές, αφού δουλεύεται εύκολα. Επίσης, έχει την ιδιότητα να μη σκίζεται τόσο εύκολα, όσο η χαρτοπετσέτα. Έτσι, σου προτείνουμε να φτιάξεις χειροποίητες λαμπάδες με ντεκουπάζ από ρυζόχαρτο για μεγαλύτερη ευκολία. Αφού διαλέξεις το σχέδιο που θα κολλήσεις πάνω στο κερί, πρέπει να το κόψεις. Ιδανικά, βρέξε το πινέλο σου και σχεδίασε με αυτό το περίγραμμα του σχεδίου. Όταν βραχεί το χαρτί, κόβεται πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

4. Κόλλησε το σχέδιο στη  πασχαλινή λαμπάδα

Το βήμα αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν είναι δύσκολο να κολλήσεις ένα μοτίβο πάνω σε μια λαμπάδα. Ωστόσο, πρέπει να προσέχεις για να μην κολλήσει στραβά και να μη δημιουργηθούν φουσκάλες. Λοιπόν, η οδηγία στο βήμα αυτό είναι πολύ απλή. Με το πινέλο σου άπλωσε μια στρώση κόλλας για ντεκουπάζ πάνω στη λαμπάδα, προσέχοντας να μην κολλήσουν τα χέρια σου.

Μετά, τοποθέτησε απαλά το σχέδιο πάνω στη πασχαλινή λαμπάδα και τύλιξε το γύρω της. Όπως αναφέραμε, πρέπει να στρώσεις το χάρτινο σχέδιο πολύ προσεκτικά, ώστε να μην κάνει φουσκάλες. Αφού στρώσεις το ρυζόχαρτο πάνω στη πασχαλινή λαμπάδα, πέρασε από πάνω άλλη μια στρώση κόλλας για ντεκουπάζ με το πινέλο σου. Ο σκοπός είναι το σχέδιο να γίνει ένα με το κερί, έτσι ώστε να μην ξεχωρίζουν. Στη συνέχεια, στηρίζεις τη πασχαλινή λαμπάδα ,όρθια και αφήνεις την κόλλα να στεγνώσει.

5. Δώσε χρώμα στη πασχαλινή λαμπάδα σου

Αφού η κόλλα στεγνώσει για τα καλά, είναι ώρα να δώσεις χρώμα στη πασχαλινή λαμπάδα σου. Σε αυτό θα σε βοηθήσουν τα ακρυλικά χρώματα και ο σταμπαδόρος. Όμως, τι χρώμα πρέπει να βάψεις τη λαμπάδα; Ιδανικά, μπορείς να βάψεις τη λαμπάδα στο χρώμα που έχει το φόντο του ρυζόχαρτου, έτσι ώστε να μη φαίνεται καθόλου πως το σχέδιο είναι από χαρτί. Για να το πετύχεις αυτό, ανάμειξε το σωστό χρώμα με λίγο λευκό, μέχρι να φτάσεις την απόχρωση που χρειάζεσαι. Έπειτα, χρησιμοποίησε το σταμπαδόρο για να ταμπονάρεις τη λαμπάδα με χρώμα.

Σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις σταμπαδόρο και όχι πινέλο για το ντεκουπάζ, γιατί απλώνει πιο εύκολα το χρώμα και είναι κατάλληλος ακόμα και για αρχάριους. Και αυτό που φανταζόσουν ότι είναι τόσο δύσκολο και περίπλοκο μόλις τελείωσε. Η λαμπάδα σου έχει ένα όμορφο σχέδιο και έχει χρωματιστεί κατάλληλα, έτσι ώστε να αποτελεί ένα όμορφο δώρο για κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο. 

Σε περίπτωση που σου αρέσει να βάλεις ακόμα κάτι στην πασχαλινή σου λαμπάδα μπορείς να βάλεις κορδέλες, χρωματιστές ή μη,  μικρές χάντρες, ή ακόμα να προσθέσεις λάμψη με χρυσόσκονη. Αυτό που θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε, είναι να βάλεις αξεσουάρ πάνω και κάτω από το χάρτινο σχέδιο που έχεις κολλήσει στη λαμπάδα έτσι ώστε να μην φαίνεται πως το σχέδιο ήταν από χαρτί το οποίο κόλλησες στο κερί, αλλά να μοιάζει σαν σχέδιο της πασχαλινής λαμπάδας. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μια δυνατή κόλλα για να τα κολλήσεις πάνω στη λαμπάδα σου αρκεί οι κινήσεις σου να είναι προσεκτικές έτσι ώστε να μην γεμίσεις την λαμπάδα με κόλλες. Έτσι ήρθε το επιθυμητό σου αποτέλεσμα. 

 Οι χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες σου είναι έτοιμες για να τις δωρίσεις στους αγαπημένους σου.

 

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP